YouTube advertising

De videowebsite YouTube biedt miljoenen video’s aan en elke dag worden er duizenden nieuwe video’s geüpload. In Nederland heeft YouTube miljoenen bezoekers per maand en het is na Google de grootste zoekmachine ter wereld.

Adverteren op YouTube: mogelijkheden

 

YouTube heeft een bezoekersaantal van 1 miljard per maand. Op YouTube zijn enkele mogelijkheden om te adverteren:

  • In-stream adverteren (pre-toll advertenties). Hierbij adverteert u met een korte video vòòrdat een YouTube-video afspeelt. U kunt kiezen voor een verplichte video (deze is niet over te slaan) of een video die kan worden overgeslagen. Een TrueView video kan na 5 seconden door de kijker worden weggeklikt. U betaalt pas als er minimaal 30 seconden van de video bekeken zijn.
  • In-display advertenties. Dit zijn advertenties die in het overzicht met (aanbevolen) video’s worden weergegeven. Dit resultaat kan ook getoond worden als men zoekt op gerelateerde video’s of zoektermen.
  • Externe Google ads. Buiten youtube.com is het mogelijk om op het contentnetwerk van Google te adverteren met video’s of previews van videos, welke vervolgens leiden naar een YouTube-video of -kanaal;
  • Interne Google ads (In-video banners). In video’s verschijnen kleine horizontale balkjes onder in beeld, met tekstadvertenties. Deze advertenties zijn te activeren via Google AdWords.

Voor YouTube adverteren is een Google AdWords account nodig.

 

Adverteren op YouTube: doelgroep

 

Je kunt gebruikers targeten op basis van verschillende eigenschappen:

  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Geografisch: land of gebied
  • Taal
  • Op basis van interesses
  • Zoekgedrag


Adverteren op YouTube: kosten

 

Adverteren kan al vanaf minder dan een euro, op basis van verschillende rekenmodellen. Je kunt dus starten met een klein bedrag.


Adverteren op YouTube: andere opties

 

YouTube biedt ook andere manieren van adverteren, zoals het aantrekken van meer fans op je YouTube kanaal, de zogenaamde Fan Finder.

Tevens is het mogelijk om retargeting binnen YouTube toe te passen. Personen die een video hebben bekeken of een kanaal hebben bezocht, kunnen later een advertentie getoond krijgen die over deze video’s of kanalen gaat. Ook bezoekers van je website kunnen worden geretargeted binnen YouTube.

 

Meer weten?
Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft om op YouTube te adverteren en hoeveel personen u hier mee bereikt?

NEEM CONTACT MET MIJ OP!

Mail ons en wij nemen direct contact met je op! Bellen mag ook: 020 788 41 80

Start typing and press Enter to search